VDZ Racing pakt titel in Nissan 350Z Challenge!

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag heeft VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en stand-in navigator Gijs Boom, de titel in de Nissan 350Z Challenge veiliggesteld. Dankzij een 2e plaats in de Challenge achter winnaar Parren is het team niet meer te achterhalen door de andere deelnemers van de Challenge. Overall werd er een strakke 13e plaats overall behaald.

Op de eerste avond werden er gelijk erg snelle tijden neergezet met een scratch op de 2e proef (Wernhout) waarin er direct 10 seconden werd gepakt op de concurrentie die deze rally voornamelijk van Lambert Parren en John Coumans kwam. De grote concurrenten in het kampioenschap, Gerard Tijink en Tim Rietveld, kwamen er deze wedstrijd amper aan te pas, geholpen door wat problemen. De eerste avond werd afgesloten op een te verwaarlozen 2,4 seconden achterstand op de leider.

Vanaf de eerste meters waren de tijden indrukwekkend te noemen. Op zaterdag werd het tempo verder opgevoerd wat ook het resultaat was van de goede sfeer in de auto en het vertrouwen in elkaar. Op de laatste paar proeven werd totaal geen risico meer genomen (alhoewel de versnellingsbak en erg warme remmen nog bijna roet in het eten gooiden op de laatste 2 proeven) zodat er een mooi verjaardagscadeau aan de vaste navigatrice Ilse van de Sande gegeven kon worden. Sinds Ilse in de hotseat naast Roel zit is een enorme stijgende lijn ingezet die dit weekend dus tot dit waanzinnige resultaat geleid heeft.

Bij de finish van de laatste proef stond het hele team Roel en Gijs op te wachten om de titelwinst te vieren, wat tot prachtige taferelen leidde. De opluchting was compleet en het eerste kampioenschap van VDZ Racing is alsnog binnengehaald nadat men in 2012 op een haar na de titel misliep in de Peugeot 205 Cup. Op het finishpodium werd het feest uitgebreid gevierd en werd Ilse ook nog extra in het zonnetje gezet door presentator Jean-Paul Klinkers. Speciaal voor de titel zijn er een aantal speciale VDZ Racing 350Z Challenge Kampioen 2016 shirts gedrukt wat het gezicht extra feestelijk maakte.

Roel: “Waanzinnig, wat een resultaat! We hadden natuurlijk gehoopt dat we hier de titel veilig konden stellen maar wisten tegelijk dat het erg moeilijk zou worden. Ook omdat ik weer met een nieuwe navigator startte. Ik had vooraf al een zeer goed gevoel bij Gijs en dat hebben we volgens mij in de wedstrijd ook laten zien. We hebben enorm hard gereden en om meteen op de 2e proef een scratch te scoren was erg lekker voor het vertrouwen. Uiteindelijk hebben we hier terecht de titel gepakt. En dat was allemaal niet mogelijk geweest zonder onze zeer loyale sponsoren met Progress Uitzendbureau, Aben Reclame, MEB Autoschade en Innokoda wel als belangrijkste, en natuurlijk het complete team waarbij ik toch Ilse even apart wil benoemen. Dankzij haar zijn we zo’n geolied team geworden wat tot de titel heeft geleid. Heel veel sterkte met het herstel en hopelijk kunnen we snel weer naast elkaar zitten.”

Ilse: “Wat was het frustrerend om vanaf de zijlijn toe te moeten kijken. Iets waar we een jaar lang voor gestreden hebben, ging dit weekend aan m’n neus voorbij. Een champagnedouche krijgen op je verjaardag is bijzonder, maar het was natuurlijk nog mooier geweest als Roel en ik samen het kampioenschap binnen konden halen. Maar wat ben ik trots op hem! Roel en Gijs hebben ongelooflijk hard gereden wat geresulteerd heeft in een geweldig mooi resultaat!”

Gijs: “Allereerst wil ik natuurlijk Roel en het team bedanken voor de uitnodiging, al was de aanleiding minder. Een rally in een 350Z was er nog wel eentje op mijn bucket list en ik kan deze nu afvinken! Over de wedstrijd kan ik vrij kort zijn. Bij elk nieuw team en rijder is het even aftasten of de klik er is. De teamspirit bij VDZ Racing is erg hoog en het kostte daarom weinig moeite om me thuis te voelen bij de jongens en Roel in de Nissan. Door het geringe aantal deelnemers en technische problemen bij de directe concurrent Tijink zat de wedstrijd qua spanning al vrij snel op slot. Dit gaf ons wel de mogelijkheid om ons eigen ritme te rijden en veel plezier te hebben. Dat ik een kleine bijdrage heb mogen doen voor de titel van het team voelt goed. Je merkt toch dat Roel en het team tot de publiekslievelingen horen en dat iedereen VDZ Racing deze titel enorm gunt. Tot slot nog de complimenten aan de organisatie voor een strak en top georganiseerde wedstrijd met hopelijk volgend jaar weer een ouderwets vol startveld!”